Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τον άνηθο. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, τον άνηθο και το σπανάκι και τα σοτάρετε πάρα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Καθαρίζετε το κοτσάνι και τον φλοιό από τα μανιτάρια και έπειτα τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Μοιράζετε στα μανιτάρια το μίγμα με το σπανάκι και απλώνετε από πάνω το μίγμα της μπεσαμέλ. Στη συνέχεια, πασπαλίζετε την τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C στον αέρα και για άλλα 10 λεπτά στις αντιστάσεις, μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.