Κρέπες με σπανάκι, ανθότυρο και τοματίνια

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 1900 ml (9 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. μανούρι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γρ. τοματίνια
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ.τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα ντομάτας
  • 15 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) κασέρι τριμμένο
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε το σπανάκι και σιγοψήνετε μέχρι να μαραθεί.
Κόβετε στη μέση τα τοματίνια, τα βάζετε σε ταψί τα ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 2-3 λεπτά. Ανακατεύετε το σπανάκι, τα άσπρα τυριά και τα τοματίνια και μοιράζετε τη γέμιση στις κρέπες.
Τυλίγετε τις κρέπες σε ρολό και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ 24x32 εκατοστά.
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και την απλώνετε πάνω από τις κρέπες. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τον βασιλικό και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 20 περίπου λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.5/5
Ρυθμίσεις cookies