Διαλύετε τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ σε λίγο χλιαρό γάλα και προσθέτετε λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, κάνοντας ένα χιλό. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε το μίγμα με τη μαγιά και ζυμώνετε με έναν γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Βάζετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
Ετοιμάζετε τη γέμιση: λιώνετε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί, προσθέτετε το γάλα χλιαρό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύετε. Κόβετε τη ζύμη σε 8 κομμάτια των 270 γραμμαρίων περίπου τα οποία ανοίγετε και μοιράζετε τη γέμιση. Πλάθετε τις πλεξούδες και τις αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αλείφετε με το ασπράδι, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε στους 170°C για περίπου μισή ώρα.