[@ArticlePhoto]
Γεμιστές πατάτες φούρνου

Πλένετε καλά τις πατάτες, τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε, μέχρι να μαλακώσουν. Κόβετε την πατάτα κατά μήκος, την αδειάζετε και την πατάτε με ένα πιρούνι. Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και ψιλοκόβετε τις πιπεριές. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Σιγοβράζετε, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και προσθέτετε τη βραστή γαλοπούλα, τα αυγά και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Έπειτα, προσθέτετε τη μουστάρδα, το γάλα, την πατάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Γεμίζετε τις πατάτες με τη γέμιση. Χτυπάτε ελαφρώς το ΓΙΩΤΗΣ Crème και το απλώνετε επάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 250 °C, στον αέρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.

  • 1500 γρ. (10 τεμάχια) πατάτες
  • 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 
  • 250 γρ. (2-3 τεμάχια) κρεμμύδια  
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί  
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. γαλοπούλα βραστή 
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους