Πολτοποιείτε τα καρότα στο μπλέντερ. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το κονιάκ, το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε ελαφρά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τα καρύδια και το καρότο, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία μεγάλη φόρμα για κέικ, αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 40 λεπτά. Αφού κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.