[@ArticlePhoto]
Μοσχάρι ραγού με πουρέ πατάτας

Σοτάρετε ελαφρά τις πιπεριές με 2 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνετε στην άκρη. Σοτάρετε το κρέας με το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το προσθέτετε στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτετε  τις πιπεριές. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Σερβίρετε με το κρέας και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.

 

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
  • 500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 60 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο πολτός
  • 10 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 2 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού
  • 2 κίτρινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 - 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους