[@ArticlePhoto]
Κις Λορέν με κοτόπουλο και μανιτάρια

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με το χέρι. Απλώνετε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκατοστών, τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180°C αέρα, για 15 λεπτά. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύετε το 1/3 της έτοιμης μπεσαμέλ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και γεμίζετε την τάρτα. Στη συνέχεια, την καλύπτετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγο τυρί και ψήνετε στους 160°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
 

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Για την τάρτα:

  • 325 γρ. (2 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • 180 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρόκος αυγού 
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μπέικον
  • 4 γρ. μαϊντανός
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους