Muffins red velvet

Υλικά
  • 220 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βουτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 3 αυγά
  • 400 γρ. (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε 
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 βανίλια 
  • 1 κουτ.σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γαλα 
  • 1  φάκελος Party Décor ΓΙΩΤΗΣ, προαιρετικά για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C. Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε ένα μπολ βάζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι και τα ρίχνετε στο μίξερ. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, το τυρί μασκαρπόνε, τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, τα ανακατεύετε και τα ρίχνετε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα σε 8-10 ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια , ψήνετε για 30 λεπτά περίπου και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας και με τη βοήθεια ενός κορνέ, γαρνίρετε τα muffins. Τέλος πασπαλίζετε προαιρετικά με το Party Décor ΓΙΩΤΗΣ.
 

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 3/5
Ρυθμίσεις cookies