Pulled χοιρινό με πουρέ πατάτας

Υλικά

Για το κρέας:

  • 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
  • 200 γρ. (2 τεμάχια) κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα 
  • 80 γρ. (2 τεμάχια) καρότα χοντροκομμένα 
  • 16 γρ. (2 σκελίδες) σκόρδο
  • 35 ml (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) barbecue sauce
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 3 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 3 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Για τον πουρέ:

  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • λίγο αλάτι
  • 25 γρ. (1 γεμάτη κουτ. σούπας) βούτυρο
  • 5-6 γρ. λάδι τρούφας
Εκτέλεση

Τοποθετείτε το χοιρινό σε ταψί, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Ρίχνετε μισό ποτήρι νερό και ψήνετε στους 180 °C για περίπου 2 ώρες. Γυρνάτε κατά διαστήματα το κρέας.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε το λάδι τρούφας.
Μαδάτε το κρέας και σερβίρετε, γαρνίροντας με τον πουρέ πατάτας.

 

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.5/5
Ρυθμίσεις cookies