Ετοιμάζετε τη βάση μπισκότου: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύετε.
Μοιράζετε σε οκτώ φορμάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινένια μιας χρήσης) και ψήνετε στους 180°C για 10 λεπτά.
Χτυπάτε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμα.
Μοιράζετε την κρέμα στα φορμάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί με νερό. Ψήνετε στους 180°C για δέκα λεπτά.
Έπειτα κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 100°C και ψήνετε για περίπου δύο ώρες.
Αφήνετε τα cheesecake να κρυώσουν, ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με τα σοκολατένια αυγά.
New York cheese cake
Υλικά
Για τη βάση
- 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
Για την κρέμα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κρόκος αυγού
- 12 γρ. Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα
- μικρά σοκολατένια αυγά
Εκτέλεση
Υλικά
Για τη βάση
- 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
Για την κρέμα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κρόκος αυγού
- 12 γρ. Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα
- μικρά σοκολατένια αυγά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους