Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου

Υλικά

Για το σιρόπι:

  •  100 γρ. νερό
  •  120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:

  •  1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο
  •  80 γρ. Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  •  150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  •  2 κρόκοι
  •  50 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  •  50 γρ. βούτυρο
  •  1 πακέτο φρυγανιές

Για το ζελέ:

  •  200 γρ. (1 φάκελος) Φρουί Ζελέ με γεύση φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  •  800 γρ. νερό
  •  4-5 φρέσκες φράουλες
  •  2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
Εκτέλεση

Για το σιρόπι
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Στρώνουμε τις φρυγανιές στη βάση ενός πυρέξ, 25 x 30 εκατοστά, ομοιόμορφα τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήνουμε κενά.
• Προσθέτουμε το σιρόπι επάνω από τις φρυγανιές και τις τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα, τους κρόκους, το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1 λεπτό.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε, για να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο.
• Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ελαφρώς το γάλα, χωρίς όμως, να πάρει βράση, μεταφέρουμε το μίγμα από το μπολ μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
• Σβήνουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω από τις φρυγανιές, βάζουμε μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, ώστε να μην κάνει πέτσα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 90 λεπτά.
Για το ζελέ
• Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του νερού και το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με Το περιεχόμενο του φακέλου από το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ.
• Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί καλά.
• Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
• Αφήνουμε το ζελέ για 1 ώρα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει.
• Το απλώνουμε πάνω από την κρέμα σιγά σιγά με μία κουτάλα, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες από πάνω, τα φύλλα φρέσκου δυόσμου και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει το ζελέ.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.


*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies