Παγωτό Banoffee

Υλικά

Για το παγωτό banoffee

  •  600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  •  4 ώριμες μπανάνες
  •  150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  •  75 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Για το σερβίρισμα

  •  1 φάκελος Garni με γεύση Bανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  •  200 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο πλήρες
Εκτέλεση

Για το παγωτό banoffee
• Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.
• Προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.
• Κόβουμε στο ξύλο κοπής την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε μικρά κομμάτια, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στα 850 Watt, να λιώσει.
• Προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα στο μίγμα του παγωτού και ανακατεύουμε ελαφρώς.
• Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ 30 x10 εκατοστά.
• Απλώνουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ, σπάζουμε τα μπισκότα από πάνω και τα πιέζουμε ελαφρώς να μπουν μέσα στο μίγμα.
• Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες να σφίξει.
Για το σερβίρισμα
• Ξεφορμάρουμε το παγωτό σε έναν πάγκο κοπής.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ το μίγμα από τον φάκελο Garni με γεύση Bανίλια ΓΙΩΤΗΣ, το γάλα και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για 5 λεπτά, να σφίξει.
• Βάζουμε το Garni σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μέτρια μύτη αστέρι.
• Στολίζουμε το παγωτό με ροζέτες από το garni.
• Σερβίρουμε σε φέτες με κομμάτια μπανάνας.
 

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
 

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies