Κρέπες με σπανάκι και σάλτσα τομάτας

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ 
  • 3 αυγά
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. (2  φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες των κουτιών αντίστοιχα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα τομάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτετε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε για δέκα περίπου λεπτά.
Βράζετε το σπανάκι για ένα λεπτό, το σουρώνετε και το πατάτε καλά με τα χέρια σας για να φύγουν τα υγρά.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε και αφήνετε στη φωτιά για ένα περίπου λεπτό. Το μίγμα δεν θα πρέπει να έχει υγρά.
Στο μπολ με τη μπεσαμέλ προσθέτετε τη φέτα (την οποία έχετε σπάσει με τα χέρια σας), τη μισή γραβιέρα και το μίγμα με το σπανάκι.
Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα. Γεμίζετε τις κρέπες και τις τυλίγετε.
Τις βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
Σερβίρετε, γαρνίροντας με τη σάλτσα τομάτας.


*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies