Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα απλώνετε πάνω στο μπούτι.
Βάζετε στο ψυγείο το κρέας για μία ώρα περίπου να μαριναριστεί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ½ ώρα περίπου στους 200 °C αέρα.
Την πρώτη ώρα καλύπτετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο ή ψήνετε το κρέας σε γάστρα.
Αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη
Υλικά
- 1 αρνίσιο μπούτι
- 60 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
- 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 2 κουτ. γλυκού εστραγκόν
- 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
- 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 5 γρ. (½ κουτ. γλυκού) αλάτι
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 αρνίσιο μπούτι
- 60 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
- 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 2 κουτ. γλυκού εστραγκόν
- 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
- 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 5 γρ. (½ κουτ. γλυκού) αλάτι
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους