Τούρτα παγωτό με μπισκότα αμυγδάλου

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 550 ml (2 ¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ.(1 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα φιλέ
  • 750 γρ. μπανάνες καθαρισμένες
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) λικέρ μπανάνας
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 2 φάκελα Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό Παρφέ  με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτετε τη λιωμένη Κουβερτούρα Γάλακτος και ανακατεύετε.
Βάζετε τις μπανάνες στο blender να γίνουν πολτός, τις προσθέτετε στο  μισό μίγμα Παγωτό μαζί με το λικέρ μπανάνας και ανακατεύετε.
Αναμιγνύετε το Τριμμένο Μπισκότο με τα αμύγδαλα και το στρώνετε  σε στρογγυλή  φόρμα με σούστες Νο 26.
Από πάνω απλώνετε  το Παγωτό μπανάνα και μετά το Παγωτό σοκολάτα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε την Κουβερτούρα Γάλακτος  σε Σταγόνες. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο σοκολάτας  γάλακτος το οποίο απλώνετε πάνω από το Παγωτό.
Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Γ ια να το ξεφορμάρετε χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι  και ανοίγετε τα πλαϊνά της φόρμας.
Αν θέλετε γαρνίρετε τα πλαϊνά με Νιφάδες Κουβερτούρας.

*Το Μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies