Τάρτα σοκολάτας

Υλικά

Υλικά για την τάρτα

  • 120 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) άχνη ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) φουντούκια σε σκόνη 
  • 1 βανίλια 
  • 210 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

 
Υλικά για τη γέμιση
Μίγμα 1

  • 200 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml (3/4 φλιτζ, τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. (1 κουτ. σούπας) μέλι
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη 

Μίγμα 2

  • 200 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. (1 κουτ. σούπας) μέλι
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη 


Υλικά για το γαρνίρισμα

  • 10 χοντροκομμένα φουντούκια
  • Φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη βάση τάρτας: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε με σύρμα. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο, για περίπου 20 λεπτά. Την ανοίγετε με πλάστη και τη βάζετε σε ταρτιέρα, διαμέτρου 26-28 εκατοστών. Τρυπάτε με πιρούνι και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 25 λεπτά.

Λιώνετε τη Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, σε μπεν μαρί. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτετε στην κουβερτούρα. Προσθέτετε το μέλι και το βούτυρο, ανακατεύετε και ρίχνετε την γκανάζ στην τάρτα. Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει, για περίπου μισή ώρα. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζετε και το δεύτερο μίγμα με την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ και βάζετε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει. Γαρνίρετε με τα φουντούκια και φρούτα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies