Διαλύετε τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ σε λίγο χλιαρό γάλα και προσθέτετε λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, κάνοντας ένα χιλό. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτετε τα 2 αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν.
Σπάτε τη μαστίχα στο μπλέντερ με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), τα αυγά και τις βανίλιες και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.